ДРАГАН СТОЈИЋ: ПОВРАТНИ ПАС (2023)

 

 

ПОВРАТНИ ПАС

⚽ ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СР ЈУГОСЛАВИЈЕ 1994-2000 ⚽

Аутор: Драган Стојић

ISBN: 978-86-905848-0-2

Година издања: 2023.

 


Стари аутор, нова књига, и то капитална:  по садржају и дизајну!

Још једна књига коју је аутор написао куцајући текст једном шаком.

Драган Стојић вам упућује Повратни пас, а на вама је да читањем искористите шансу и голом донесете радост нашој фудбалској заједници.
После више издања у којима је објавио романтичне приче из фудбалске и фудбалско – политичке историје, овај аутор своју каријеру спортског публицисте крунише овим фантастичним издањем.

Водећи нас кроз живот репрезентације СР Југославије у последњим годинама прошлог века, Драган нам осим „протокола“ нуди описе свих голова, статистику од које застаје дах, одјеке фудбалских добоша из штампе у времену кад су утакмице игране, фотографије улазница, постере и још много тога.

Осим богатог садржаја и изванредних илустрација, посебан квалитет овој књизи даје минималан број грешака. "Повратни пас" садржи 42903 речи,  40661 цифру и мање мање од 1 (један)% грешака, од којих су неке исправљене у самом издању:
 • На 15. страни и у билансима наведеним после прве 43 утакмице је погрешно наведен биланс селектора Слободана Сантрача, али је исправљен у укупној статистици на 304. страни.
 • На 54. страни, у опису трећег гола, пише да је Александар Коцић био дебитант у нашој постави. Недостаје објашњење да је дебитовао, али као стартер, јер му је то био 4. наступ укупно.
 • На 127. страни, у фусноти број 155, грешком стоји да Југославија није и теоретски изборила пласман у бараж, али се по новинским чланцима на следећој страни јасно закључује да јесте.
 • При дну 298. стране поткрала се техничка грешка у билансу репрезентације против свих противника. Подаци су тачни, али су поновљени, па је и редослед колона померен.
 • При дну 298. стране у табели укупно цифре за просек постигнутих и примљених голова треба да гласе: 1,881 и 0,926 
 • На 324. страни, колона % УПГ се односи на процентуални удео постигнутих голова играча у односу на број постигнутих голова наше репрезентације (126), а не на број утакмица (67).

Књига уз коју никад нећети завршити у офсајду!

 


Забрањено је било какво копирање и умножавање књиге или дела књиге без изричите дозволе аутора књиге и издавача, укључујући и било какво преузимање и /или штампање комплетне књиге или делова ове публикације.

Књига се може бесплатно прочитати на линку испод. Прочитајте напомену и упутство пре читања саме књиге.

Упутство за е-читач књиге:

 • двоклик мишом - зумирање (зоом)
 • један клик десно / лево на књизи и померање мишем (листање) - следећа / претходна страница
 • стрелица десно / лево на тастатури - следећа / претходна страница
 • слидер у дну - одабир стране и увеличавање
 • кликом на три тачке у доњем десном углу и одабиром опције "full screen", увеличавате књигу преко целог екрана.

 

ТЕХНИЧКА ИЗМЕНА/ДОПУНА ТАБЕЛЕ НА ДНУ 298. СТРАНИЦЕ

 


МЕДИЈСКИ ПРОМОТЕРИ КЊИГЕ

Повратни пас (приче о енглеском фудбалу) читајте на : 

Спутњик Србија - читајте текстове Драгана Стојића на порталу Спутник.рс: